Областният управител Насуф Насуф декларира готовност за сътрудничество с общините от област Силистра

24/7/2013
 
        Първата си среща с кметове на общини, като представител на държавната власт, инициира и домакинства днес (24.07.2013 г.) областният управител Насуф Насуф.
        Участие нея взеха и заместник областните управители Вяра Емилова и Джанан Халил, както и главният секретар на областната администрация Светлана Великова.
        Целта бе в неформална обстановка да бъдат очертани основните насоки на взаимодействие между местната власт и областната администрация.
        Насуф Насуф декларира готовността си за широко сътрудничество с всяка една от общините, „за да не се превръща Областна администрация-Силистра в „пощенска кутия“, а да способства за реалното разрешаване на проблемите в областта“.
       Безработицата, липсата на млади хора с образователен ценз, отговарящ на изискванията на работодателите, стопанисването на пречиствателните станции и ВиК съоръженията в общините, транспортът, нивото на взаимодействие между изнесените структури на държавната администрация и възможността за неговото повишаване бяха сред темите, по които обмениха мнения участниците в срещата.
Да бъдат забравени политическите пристрастия, да не се делят на партиен принцип и на принадлежност, а да работят за просперитета на област Силистра – около това намерение се обединиха областният управител и представителите на местната власт.
       Обмяната на опит в местното управление ще бъде повод за регулярни срещи в този формат.
       Поради неотложни служебни ангажименти в разговорите не успяха да се включат кметовете на общините Главиница и Тутракан.