Поклон пред Апостола на свободата Васил Левски!

19/2/2013
 
            Силистра се поклони пред паметта и делото на Апостола на свободата Васил Левски, в деня на 140-та годишнина от драматичната му гибел. Днес (19.02.2013 г.), бюст-паметникът на великия българин, в централната част на Силистра, обедини в почитта им представители на местната и държавна власт, на различни организации, десетки деца и младежи от местните детски градини и училища. Във възпоменателната церемония участваха и областният управител Николай Димов, екипът му и служители от областната администрация.
         Представителна група на Регионалния клуб „Традиция” застана на почетен караул до паметника на Апостола. Ученици от силистренски училища направиха шпалир от национални флагове.
       „Личността на Левски е мерило за всеки, който и днес се е заел с нелеката задача да работи в полза на обществото и държавността“, посочи в словото си председателят на местния общински съвет д-р Мария Димитрова“ и допълни: „неговата жертвоготовност е пример, който трябва да следваме, пример, от който трябва да се водим и ние да оставим следа в съвременната история“.
            Духовници от Доростолската митрополия отправиха заупокойна молитва за Дякон Игнатий. Под звучите на градския духов оркестър, признателни силистренци отрупаха паметния знак с венци и цветя.