По график се предоставят на общините от област Силистра изборните документи за предстоящия референдум

23/1/2013
 
            По график започна предоставянето на изборните документи на общините от област Силистра, за предстоящия на 27.01.2013 г. референдум.
            Днес (23.01.2013 г.) упълномощени представители на Община Силистра получиха предвидените за секционните комисии в общината бюлетини и книжа. Това стана в присъствието на председателя на РИК-Силистра Мирослава Червенкова и на членове на районната избирателна комисия.
            Утре (24.01.2013 г.) своите комплекти ще получат общините Дулово, Тутракан, Кайнарджа, Ситово и Главиница, а на 25.01.  (петък) – община Алфатар.
            Всички изборни книжа за обезпечаване на референдума са получени в Областна администрация-Силистра, съобщи ръководителят на екипа, ангажиран с организационно-техническата подготовка – зам. областният управител Алтимир Адамов.
Техническият екип разпредели и подготви за предаване на РИК и на общините в област Силистра над 246 000 изборни документа – бюлетини и книжа. Сред тях са изборни бюлетини, пликове, удостоверения за гласуване на друго място, регистри за издадените удостоверения, брошури с методически указания и информационни материали на ЦИК, протоколи на РИК и на секционните избирателни комисии и др.
           
            В област Силистра  броят на избирателите с право на глас в предстоящия референдум е 124 225 души. Те ще могат да гласуват в общо 220 избирателни секции плюс 1 (една) – подвижна.
13 от секциите са за хора с увреждания. От тях – 5  са в община Силистра - 3 в град Силистра - в Профсъюзите, читалище „Кирил и Методий“ и Клуб на инвалида над блок №10 по ул. Симеон Велики“) и по една в селата Айдемир и Калипетрово.
По 2 две секции за хора с увреждания са определени в община Главиница (в град Главиница и с. Зафирово) и в община Дулово (в град.  Дулово и в с. Черник). По 1 (една)  секция за хора с увреждания е определена в общинските центрове на общините Алфатар, Кайнарджа, Тутракан и Ситово.