Заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова ще бъде на еднодневно посещение в област Силистра

23/1/2013
 
            На 24.01.2013 г. (четвъртък), зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова ще бъде на еднодневно работно посещение в Силистра.
            В рамките на посещението си тя ще открие социални обекти в общините Силистра и Дулово.
           В 9:30 ч. зам.-министър Валентина Симеонова, заедно с кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед и областния управител Николай Димов, ще участва в кратка церемония по откриване на Център за социална рехабилитация и интеграция в града.
Центърът е с капацитет 20 места. В него са създадени условия, подходящи за социална интеграция и рехабилитация, възможност за пълноценно общуване в съответствие с желанията и способностите на лицата и децата с увреждания.
 
            В 11:30 ч., е предвидено откриване на Кризисен център за жени и деца претърпели насилие в Силистра. Обектът е ремонтиран със средства от Фонд „Социална закрила”. На церемонията ще присъстват и областният управител Николай Димов и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов.
            Веднага след това, в 12:30 ч. ще бъде открит и Център за временно настаняване в Силистра. Центърът е с капацитет 10 места. Услугата има за цел да предоставя близка до семейната грижа за лица, временно или трайно лишени от дом.