Н. Димов: "За да не се възпрепятства разчистването на пътищата от автомобили, устойчива остава практиката за въвеждане на временни ограничения на движението в определени участъци и за определен период от време.“ Зима – обстановка в област Силистра към 14:30 ч. на 20.12.2012 г.

20/12/2012
 
 
            Пътят Силистра-Добрич е отворен за движение, по обходния маршрут през село Войново.
            Отворен за движение е и второкласният път Дулово-Исперих.
            По пътя Силистра-Русе,  в района на Тутракан, остават  конфликтни:  отсечка в района на главинишкото село Богданци и 7-километров участък в местността „Антимовското ханче“. В този участък е направен пробив, но има сериозна необходимост от оширяване и на този етап е трудно проходим.
           В община Тутракан в момента се работи по пътя Нова Черна-Сяново и за село Бреница.
           По данни на  Полицейско управление – Тутракан, над 30 автомобила изчакват разчистването на снега, за да продължат пътуването си. Те са отклонени, за да не възпрепятстват снегопочистването и за да е гарантирана безопасността на пътниците в тях.
          По пътя Силистра-Шумен, конфликтен е участък около разклона за с. Цар Асен.
          Общинският път от четвъртокласната пътна мрежа на община Алфатар - за с.Бистра е отворен и проходим. В момента се извършва и почистване на републиканския път, който преминава през с.Алеково.  Отворен е пътят Цар Асен-Чуковец.
          Възникнала е авария на ВиК в Алфатар. Възможно е спиране на водоподаването до остраняване на проблема, предупреждават от местната община.
            Областният управител Николай Димов  изтъква, че „за да не се възпрепятства разчистването на пътищата от автомобили, устойчива остава практиката за въвеждане на временни ограничения на движението в определени участъци и за определен период от време“.
           
           Остават в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона въведена от Агенция „Пътна инфраструктура“ от вчера, както и забраната за движение по третокласната републиканска пътна мрежа.
 
            Остават в сила и настойчивите препоръки да не се предприемат пътувания, освен ако не са аргументирани от належаща необходимост и то - с автомобили, подготвени и оборудвани за движение при тежки зимни условия.