Областният управител Николай Димов разпореди огледи на пътищата от републиканската пътна мрежа в областта, за да се установи качеството на почистване

12/12/2012
             
            В изпълнение на ангажимента за тясно сътрудничество и взаимодействие между институциите в областта, областният управител Николай Димов разпореди патрулиращи автомобили на ОД на МВР-Силистра да извършат оглед на републиканската пътна мрежа от Първи и Втори клас, а екипи на Областно пътно управление -  на пътищата от Трети клас.
            Успоредно с това, екипи на ДАИ трябва да извършват проверки на дълбочината на протекторите на тежкотоварните автомобили, пътуващи в трите основни направления – от Силистра за Русе, Добрич и Шумен.
            Към 17:00 ч. пътищата от Първи и втори клас от Републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, почистени и опесъчени.
            Заради навявания, в късния следобед днес, в участъка Иширково – Брадвари са закъсали автомобили, информира директорът на Областното пътно управление Иван Иванов. Той увери, че автомобилите са изтеглени и движението в участъка е възобновено.
            Областният управител Николай Димов разпореди да бъдат предприети всички адекватни действия за почистването на пътищата и едновременно с това – на тяхното опесъчаване. Така ще се предотврати опасността от заледяване на пътищата, предвид очакваните прогнози за понижаване на температурите и снеговалежи.