Областният управител свиква консултации за състава на Районната избирателна комисия

17/11/2012
 
            Във връзка с Решение №8-НР/13.11.2012 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), за провеждането на Национален референдум (насрочен за 27.01.2013 г.).,  на 20.11.2012 г. (вторник) от 16:00 ч., в Областна администрация-Силистра ще се проведат консултации за сформиране на Районната избирателна комисия (РИК) за 20-ти многомандатен избирателен район, информира областният управител Николай Димов.
          Покани за консултациите са изпратени до ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 41-ото Народно събрание, както и до ръководствата на  партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени (по смисъла на параграф 1, т. 11 от допълнителните разпоредби на Изборния кодекс), както следва: ПП ГЕРБ, Коалиция за България, ПП ДПС,  ПП„Атака", Синята коалиция, ПП НДСВ.
            При провеждането на консултациите, следва да се представи писмено предложение за състава на РИК и всички необходими документи, посочени в  Решение № 8-НР/13.11.2013 г. на Централната избирателна комисия.
Консултациите ще протекат при спазване на разпоредбите на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, Изборния кодекс и решенията на ЦИК.
 
           Обявлението за свикване на консултациите е поместено и на сайта на Областна администрация-Силистра – www.silistra.government.bg,  в секциите „Обяви и конкурси“ и „Национален референдум“ .