На 19.11.2012 г. областният управител Н. Димов ще даде началото на регионален литературен конкурс на тема "Зеленото злато на Дунав"

16/11/2012
          Регионален литературен конкурс за средношколци на тема „Зеленото злато на Дунав“  ще представи позициите на младите хора от област Силистра и префектура Кълъраш, в областта на опазване на околната среда от двата бряга на Дунав.
         Началото му ще бъде обявено на 19.11.2012 г. (понеделник)  от областния управител Николай Димов на нарочна пресконференция, която ще се проведе в заседателната зала на Областна администрация-Силистра. 
        Отличените творби ще бъдат публикувани в специално тематично издание, в средствата за масова информация и в енциклопедия „Зеленото злато на Дунав“.
         Конкурсът е част от дейностите по проект „Зеленото злато на Дунав“, който се реализира по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България (2007-2013). Той се осъществява от Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров 1873“-Тутракан, в партньорство с Областна администрация-Силистра и Музей на цивилизацията на Гумелница в румънския град Олтеница.
        Участие в пресконференцията, която е с начален час 11:00, ще вземат и председателят на Читалищното настоятелство на НЧ „Никола Йонков Вапцаров 1873“ в Тутракан Румяна Капинчева, зам.-кметът на община Тутракан Петя Князова-Василева, както и координаторът на проекта  -Камелия Георгиева.
         В рамките на срещата ще бъдат представени и предстоящите и осъществяваните в момента дейности по проекта.