Областна администрация-Силистра - с нов Главен секретар

8/10/2012
 
          Със заповед на областния управител Николай Димов, от днес (08.10.2012 г.) за Главен секретар на Областна администрация-Силистра е назначен икономистът Николай Колев.
 
          Биографични и професионални акценти:
          Николай Колев е роден на 02.08.1963 г.
         Той е магистър по икономика, с дългогодишен опит в сферата на финансите, банковото дело и разработването на проекти по оперативни програми на ЕС.
         Притежава образователни квалификации и практически опит като икономист-счетоводител, експерт – оценител на дълготрайни материални активи, експерт по кредитиране на селскостопански производители, преработвателни предприятия и др.
          От м. ноември 2011 г. до м. август 2012 г. е бил последователно директор на дирекция „Икономика“ и зам.-кмет „Финанси и икономика“ в Община Силистра.
        Биографията му допълва богат опит в частния бизнес – зам. директор и и.д. Главен директор на „Хеброс банк“ в Силистра,  директор на ЦКБ (Централна кооперативна банка), финансов директор на акционерно дружество в сферата на преработвателната промишленост,  управител на консултантска фирма за разработване и управление на бизнеспроекти.
 
       Николай Колев поема функциите от предшественика си Ивелин Георгиев, който оваканти поста, след преминаване на служба в друга администрация.