Областна администрация-Силистра даде начало на акцията по кръводаряване в Силистра

17/9/2012
 
            Служители от Областна администрация-Силистра участваха в акцията по кръводаряване, която започна от днес (17.09.2012 г. ) в Силистра.
За да не се възпрепятства обслужването на граждани, мобилен екип на Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра бе позициониран в сградата на администрацията. В рамките на 3 часа, 9 доброволци, чието здравословното състояние бе в рамките на изискванията, дариха кръв.
            Кампанията, целяща да бъде преодолян недостигът на кръв и кръвни продукти в лечебните заведения, подкрепиха лично и областният управител Николай Димов, народният представител Стефан Господинов и директорът на ВиК ООД инж. Васил Боранов.
           В акцията ще бъдат обхванати всички представителства на държавната администрация в област Силистра.
          Желаещите да дарят кръв могат да го направят всеки ден - от понеделник (17.09.) до петък (21.09.) включително, от 8:00 до 16:00 ч. в Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра, на ул. „Петър Мутафчиев“  №80 – в сградата на Медицинския център – до Регистратурата на болницата. 
          Няма ограничения за кръвните групи.
          Кръводарителите трябва да са здрави, да не са по-възрастни от 60 години,  теглото им да е над 50 кг. 24 часа преди кръводаряването не бива да се употребява алкохол и да се приемат медикаменти.