Вицепремиерът Цветан Цветанов бе гост на Силистра за празника на града

14/9/2012
 
     Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов бе гост на кулминацията на празника на Силистра – Кръстовден.В приветствието си към силистренци на централния градски площад тази вечер (14.09.2012 г.), той отбеляза като особено положителен факта, че трима представители на града и региона имат пряко участие в управлението на държавата – това са министрите на екологията и водите Нона Караджова и на здравеопазването – Десислава Атанасова, и зам.-министърът на образованието Милена Дамянова. „Силистра има сериозно лоби в българското правителство, изтъкна Вицепремиерът и изрази увереността си, че  „с общите усилия на изпълнителната и местната власт, на депутатите и на всички жители на Силистра, този град ще бъде по-добрия град за живеене в предстоящите месеци и години“.
     “Община Силистра заслужава мъдро,далновидно,оперативно и ефективно управление!“ подчерта в обръщението си областният управител Николай Димов. Пред съгражданите си, той изтъкна: „Искам да виждаме Силистра не само „през погледа“ на чужденците – като град с богато историческо минало,но и като град с възможности,с потенциал, със  смислено настояще и гарантирано бъдеще!И като истински добри стопани да се грижим за него!“. Николай Димов препотвърди подкрепата си „за всяко съдържателно решение и действие в интерес на гражданите и за развитието на Силистра и общината и подчерта, че той и екипът му в областната администрация  ще застане зад всеки амбициозен и изпълним проект, който ще е полезен за развитието на града и за неговите жители. „Силистра не заслужава славата на град с големи шансове и пропилени възможности! И ако  с действията си сме призвани да оставим следа в местната история, то нека тя не изглежда като евтин графит, а като стойностна картина!“, заяви в заключение Николай Димов.
     Приветствия към силистренци отправиха и народният представител Стефан Господинов, министрите на околната среда и водите и на здравеопазването Нона Караджова и Десислава Атанасова, кметът на общината д-р Юлиян Найденов и представители на делегации от побратимени на Силистра градове.
     Празничната вечер продължи с концерт на оркестър „Орфей, музикално-визуално лазерно шоу и светлинно шоу с китайски фенери.