На 14.05.2012 г. ще заседава Областната комисия "Военни паметници"

13/5/2012
 
 
            На 14.05.2012 г. (понеделник),  от 11:00 ч. в заседателната зала на Областна администрация-Силистра ще се проведе заседание на Областната комисия „Военни паметници“.
            Комисията се оглавява от областния управител Николай Димов, зам.председател е заместник-областният управител Тодора Цонева, а актуализираният й състав включва експерти от областната администрация, представители на 7-те общини, директорите на музеите в Силистра, Дулово и Тутракан, представители на Областния военен отдел в Силистра, на съюзите на ветераните от войните и на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Участие в работата на Комисията ще вземе и експерт от Министерството на отбраната
            В рамките на заседанието, ще бъде обсъдено предложението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва за промяна на статута на военен паметник от областния регистър – от „Паметник на загиналите през Първата световна война“ във „Военно гробище на загиналите през Първата световна война“. Членовете на Комисията ще разгледат и предложението - този обект да бъде безвъзмездно поддържан от Съюза на запасните офицери и сержанти и регионален клуб „Традиция“.
            Приемане на актуализираните правила за работа на Областната комисия „Военни паметници", на актуални анкетни карти и допълнителна информация за актуализиране на Областния регистър „Военни паметници" са сред останалите акценти на заседанието.