Областна администрация-Силистра - ефективен участник в "Да изчистим..."

12/5/2012
 
           
            С над 10 тона смет по-чисто ще е вече в района на учителския институт, домовете – за деца и стари хора в Силистра. Днес (12.05.2012 г.) областният управител Николай Димов и всички служители на Областна администрация-Силистра почистиха и облагородиха този участък. Подкрепиха ги децата и възпитателите от Дома „Димчо Дебелянов“, възрастни хора от специализирания дом в съседство, представители на силистренския рокерски клуб „Свободни  мотористи“. Общият брой на доброволците – деца и възрастни бе около 80 души.
            Над 10 тона отпадъци – битови и растителни бяха събрани в този район. Високата растителност, която на места надхвърляше 2 метра бе изрязана и събрана. Боклуците бяха своевременно натоварени и транспортирани от общинската фирма „Синева“ до депото в Силистра.
            „Кампанията, която ни обедини, провокира инициативността и желанието ни за партньорство, ни накара и да се огледаме в каква среда живеем“, изтъкна областният управител Николай Димов. Той изрази очакването си, че „след като толкова много хора днес лично чистиха своя и чуждия боклук, ще станем по-взискателни към себе си,  към околните, и усилията ни ще са насочени към това да не замърсяваме така безогледно“.
            Заместник-областният управител Алтимир Адамов подкрепи инициативата „Да изчистим България за един ден“ в Дулово.

            В област Силистра - по данни на общините – в почистването се включиха общо  над 16 000 доброволци, над 60 училища и детски градини, над 50 неправителствени организации, читалища и пенсионерски клубове, над 120 фирми и ведомства.