Областният управител Николай Димов проследи на място дейността по снегопочистване

10/2/2012
 
 
            Областният управител Николай Димов и заместникът му Алтимир Адамов проследиха на място дейността по снегопочистване в района на община Дулово. В следобедните часове те наблюдаваха пробива на преспите, на места надвишаващи два метра, в направлението Руйно-Яребица-Правда, в посока Главиница. С роторен снегорин и снегопочистваща техника продължава работата по уширяването и опесъчаването на този участък. Преди 2 часа бе направен пробив и в дуловското село Златоклас, и в главинишките села Долно Ряхово и Бащино.
            В общините Силистра, Тутракан, Дулово и Главиница всички села са проходими.
            В община Ситово е направен пробив в направленията Поляна-Попина и Попина-Гарван. Техниката е съсредоточена от двете страни към село Добротица, където работата няма да бъде спирана, докато не бъде направен пробив към населеното място. 
            Продължава работата по разбиване на преспите към алфатарското село Васил Левски, информира кметът на общината Йорданка Узунска.
            В кайнарджанското село Краново утре (след овладяване на обстановката в ситовско) ще бъде пренасочен роторен снегорин.
            Във всички населени места в областта има ток и вода и са доставени хляб и медикаменти. 
            Главните пътища от Силистра за Русе, Шумен, Разград са проходими при зимни условия. Пътуващите по направлението Силистра-Добрич да ползват обходните маршрути - през Средище до Кайнрджа-Войново-Алфатар-Силистра и Силистра-Алфатар-Алеково-Тервел-Добрич. Областният управител Николай Димов разпореди, движението на тежкотоварните автомобили в областта да се извършва само с вериги.
            Продължава работата по уширяване и опесъчаване на пътищата в областта.
 
***
В 6 ОТ 7-ТЕ ОБЩИНИ СЕ УДЪЛЖАВА ДЪРВЕНАТА ВАКАНЦИЯ
 
            Заради усложнената пътна обстановка и крайно ниските температури, от понеделник (13.02.) до сряда (15.02.) включително, учебни занятия няма да има в 45 училища в 6 от  7-те общини на област Силистра, съобщи началникът на регионалния инспекторат по образование Габриела Миткова. Със заповеди на кметовете на общини, „дървената” ваканция се удължава за 19 училища в община Силистра, 11-те училища в община Дулово, 4 училища в община Ситово, 4 училища в община Кайнарджа, 5 училища в община Главиница и 2-те училища в община Алфатар.
            В община Тутракан решение – да бъдат ли преустановени учебните занятия - ще бъде взето в понеделник, в зависимост от метеорологичните условия.