Таланти от област Силистра и префектура Кълъраш - заедно в Деня на река Дунав - 29 юни

28/6/2012
 
              Област Силистра и Префектура Кълъраш ще отбележат заедно Международния ден на река Дунав – 29 юни. Съвместният празник на реката, който ще обедини български и румънски таланти в областта на културата и спорта от двата бряга на Дунав, е резултат от партньорството между областния управител Николай Димов и колегата му от Префектура Кълъраш Джордже Якоб.
              Утре (29.06.2012 г.) в парка на Пристанище „Кълъраш“(Р Румъния), деца и младежи от 4 силистренски общини - Силистра, Дулово, Тутракан и Ситово, заедно с връстниците си от съседния румънски град Кълъраш,  ще представят националния си фолклор и популярна музика, ще участват в турнир по мини футбол и ще почистят брега на Дунав в района на пристанището. Към тях ще се присъединят областният управител Николай Димов и неговия екип, префектът на Префектура Кълъраш Джордже Якоб,  кметове и представители на общините-участници.
            От българска страна, своето изкуство ще покажат представителна група от Ансамбъл „Добруджа“(Силистра), вокална формация „Viva teens” (Тутракан), фолклорна група „Иглика“ (Ситово) и група за народни танци от община Дулово.