С 10 000 книги и енциклопедични издания ще бъдe обогатен библиотечният фонд на читалища в област Силистра

25/4/2012
 
            С 10 000 книги и енциклопедични издания ще бъде обогатен библиотечният фонд на 75 читалища в област Силистра. Те са дарени от „Медийна група България“, чрез Съюза на народните читалища.
            В дарението преобладават издания, предназначени за деца, сред които луксозните издания на „Голяма детска енциклопедия“, „Съкровищата на България“ и  „Велики личности“, но са включени и списания, книги за бита и художествена литература. Предоставени са и дискове със шлагерна и съвременна музика.
Мащабното дарение достигна до Силистра с изключителното съдействие на бизнесмена и общински съветник от ГЕРБ в местния парламент Пламен Стефанов. Той предостави автомобил и за своя сметка транспортира от столицата книгите.
          „Подкрепата на бизнеса за развитието на читалищата в областта е важна и навременна! Това е жест, който  е особено значим в навечерието на празника на българската култура“, коментира областният управител Николай Димов, който координира процеса по предоставяне и получаване на мащабното дарение. Той прие книгите тази сутрин (25.04.2012 г.) и ги пренасочи към областния координатор на Съюза на народните читалища в Силистра Росен Атанасов. Негов е ангажимента по разпределението на дарението в 7-те общини на област Силистра, откъдето ще бъдат разпределени за читалищата. За всяко читалище са предвидени по около 130 броя от изданията.