Тържество за 24 май във Филиал Силистра на Русенски университет "Ангел Кънчев"

17/5/2024
С участието на областния управител Илиян Великов, на кмета на община Силистра Александър Сабанов, на зам.-председателя на ОбС Силистра Теменужка Богданова, както и на представители на ректорското и деканските ръководства начело със зам.-ректора проф. Георги Попов премина тържеството за 24 май във Филиал Силистра с директор доц. д-р Румяна Лебедова, който е към Русенски университет „Ангел Кънчев“. Гостите отправиха поздрави към присъстващите във връзка с празника на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.
 
Три студентки от Филиал Силистра на РУ "Ангел Кънчев" получиха награди за отличен успех от 3 различни институции - от Областна администрация Силистра, връчена на Нели Димитрова от областния управител Илиян Великов за отличен успех през целия курс на обучение; от община Силистра, връчена на Илияна Петрова – майка отличничка, от кмета Александър Сабанов; от община Дулово – за Неджлян Халимова от община Дулово, връчена от заместник-кмета на общината Йорданка Стойчева. Доц. Лебедова връчи Свидетелство за дарение за благотворителна акция на Студентския съвет, както и грамоти за активна организационна студентска дейност на две третокурснички – Емилия Максимова и Зорница Тончева, и на четвъртокурсничката Грета Александрова.
 
В художествената програма участваха китаристът Михаил Илиев от Клуб „Амадеус“, балетен дует Йоана-Мария Кьосева – Елизабет Росенова – балет Б2, и пианистът Станислав Йорданов – студент второкурсник във Филиал Силистра. Две изложби на студентки художнички – Милена Маринова и Михаела Енчева, допълниха атмосферата на фоайето на учебното заведение, създадена в чест на тържеството. След него бе проведена Студентска научна сесия в три секции, в които участваха автори на 25 доклада.