Спортното училище в Силистра отбеляза с тържество своя празник

12/4/2024
Спортно училище „Дръстър“ – град Силистра, проведе традиционния си празник, посветен на годишнината на единственото по рода си учебно заведение в област Силистра, създадено през 2005 г. с решение на тогавашния състав на Общински съвет Силистра. Учениците бяха поздравени от своя директор Веселин Суров. За тях, учителите и гостите бе художествената програма, в която участваха танцьори и певци на ОДК - балет „Аксел“ и Детска вокална група, както и представители на НЧ „Доростол“.
 
Специалният гост от името на държавната власт Илиян Великов – заместник-областен управител на област Силистра, също отправи своето послание към участниците в тържеството, подчертавайки значението на училището за развитието на спорта в областта.  В поздравителния адрес на областния управител Минчо Йорданов се казва: „Поздравявам ви с традиционния празник на училището, който е повод настоящите учители и ученици, заедно със своите предшественици да си припомнят постигнатите успехи в близо двадесетгодишната му история. Училището е възможност за младите добруджанци да развият своя талант в различни спортове, за да представят по най-достоен начин себе си, спортните клубовете и област Силистра в състезанията от национален и международен характер. Желая на всички Вас винаги да постигате върховите си резултати в надпреварите, в които участвате!“.
 
Поздравления и от представители на различни институции – Общински съвет Силистра, община Силистра, Филиал Силистра на Русенския университет. От името на Фондация „Преслав Стоянов“ за пореден път бе връчена награда на ученик – спортист с доказани успехи, в лицето на Ивайло Стефанов – джудо/самбо.