Областна администрация Силистра съпричастна към празника на Богоявление

8/1/2024
В православните храмове на общините от област Силистра по най-тържествен начин бе честван празникът Богоявление. Областният управител на област Силистра Минчо Йорданов и Илиян Великов – заместник-областен управител, участваха в програмата на Доростолска епархия и на община Силистра.
 
Представителите на Областна администрация Силистра се включиха в службите в катедрален храм „Св. св. равноапостоли Петър и Павел“, водени от Негово Високопреосвещенство митрополит Яков. Двамата бяха гости и на проведения по традиция в река Дунав ритуал за спасяване на Божия кръст. Общински съвет Силистра бе представен от своя председател Димитър Трендафилов, а община Силистра от кмета Александър Сабанов.
 
Г-н Йорданов връчи поздравителен адрес и подарък на 22-годишния Галин Стоев – студент по електроинженерство в Русенски университет, който извади кръста от водата на реката в надпревара между 16 мъже. Всеки от тях получи парично възнаграждение за проявената смелост и съпричастност на Йордановден, когато е един от 12-те господови празници в календара на Българска православна църква.