Начало на академичната учебна година във Филиал Силистра на Русенския университет

28/9/2023
28 септември 2023 г. Откриване на новата академична 2023-2024 година във Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Тържество по връчване на дипломи на абсолвенти. На следващия ден – 29 септември, е церемонията в „Канев център“ в град Русе с акцент – представяне на първенците в различни специалности от „Випуск 2023 г.“ на Русенския университет.
 
В тържеството в Силистра по покана на директора на Филиала доц. Румяна Лебедова се включиха областният управител Минчо Йорданов, проф. Пламен Даскалов – заместник ректор на Университета, заместник-деканите на три от факултетите в Русе: доц. Анка Кръстева, доц. Светлозар Цанков и доц. Симеон Илиев, както и доц. Валентин Стоянов – директор на Филиал Силистра в периода 2018-2020 г. Студентите и гостите на тържеството бяха приветствани от представителя на държавната власт за област Силистра и от заместника на ректора академик Христо Белоев - почетен гражданин на Силистра.
 
Випускници от различни специалности получиха дипломите са за завършено висше образование в бакалавърски програми в педагогическите и в инженерните специалности. От името на абсолвентите благодарствено слово изнесе Красимира Недкова – председател на Студентския съвет. С подарък лаптоп от Сдружение „Рицари на доброто“ бе наградена отличничката Атанаска Караолова от филологическото направление. Около 300 са студентите, които тази година ще се обучават във Филиал Силистра.