Делова среща на митрополит Яков с областния управител инж. Николай Неделчев

30/6/2023
В приемната зала на Доростолска митрополия с център Силистра бе проведена следпразнична делова среща с областния управител инж. Николай Неделчев по покана на митрополит Яков – духовен водач на древно просиялата Доростолска епархия. Представителят на православната общност и представителят на държавната власт обсъдиха най-важните проблеми в актуалната за момента обстановка у нас и в частност в областта.
 
Те се обединиха около необходимостта институциите и политиците да работят заедно за решаване на текущи и перспективни въпроси, като за целта трябва да се срещат по-често в общ ракурс, за да обсъждат алтернативите за взаимодействие. Има се предвид, че Силистра е отдалечен от столицата район, в който обаче има специфична проблематика, която изисква специално внимание, но за целта трябва обединение около идеи от страна на личностите на отговорни позиции, както и на колективните органи.
 
Митрополитът и инж. Неделчев споделиха задоволство от общуването си през последната близо една година, показвайки искрено уважение един към друг. Митрополит Яков изрази надежда да продължат да работят и занапред за общността, тъй като хората трябва да бъдат посрещани с внимание, особено когато трябва да им бъдат намирани решения по лични и обществени проблеми.