Областният управител на област Силистра предложи на Министерския съвет да бъдат прекратени пълномощията му

12/6/2023
Областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев отправи заявление до министър-председателя академик Николай Денков и до членовете на Министерския съвет, в което предложи да му бъдат прекратени пълномощията на областен управител на област с административен център град Силистра на основание чл. 143, ал. 2 от Конституцията на Република България и на чл. 29, ал. 3 от Закон за администрацията. В заявлението той припомня, че е назначен от служебно правителство, назначено с указ №27/31.01.2023 г., издаден от президента на Република България.
 
В свое специално обръщение в сайта на Областна администрация Силистра инж. Неделчев заяви: „Уважаеми жители на област Силистра, служебното правителство начело с министър-председателя Гълъб Донев, което ме назначи за областен управител на област Силистра, приключи своята дейност и най-естествено е да завърши и моят ангажимент като представител на държавната власт в областта. През изминалите месеци работата ми бе изцяло в посока интересите на гражданите от общините от област Силистра. Воден от разбиранията, че държавата съществува заради хората, а не обратното, аз и заместник-областният управител Димитър Тодоров се постарахме да работим максимално прозрачно и ефективно, без оглед на политически пристрастия. Така успявахме да осъществим навременна организация на работа във всички държавни органи, както и на изпълнителната власт. Заложих на екипната работа и на професионализма на всеки един от Областна администрация – Силистра.
 
От мен и от името на моя екип благодаря на медиите за професионалната и коректна работа с институцията. Благодаря на всички хора, с които се запознах и имах възможност да работя с тях и по общи проблеми, както  също на всички познати и непознати – за подкрепата и за уроците, градивната критика и споделените идеи. Пожелавам на наследника си на поста „Областен управител на област Силистра“ професионализъм, да продължи добрите практики, екипността и прозрачността в действията си, защото гражданите на област Силистра го заслужават. За мене беше чест и отговорност!“.