Областният управител поздрави юбиляра комисар Румен Мъров - дългогодишен директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Силистра

17/5/2023
Съобщение от Пресцентъра на ОДМВР Силистра: Дългогодишният директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Силистра комисар Румен Мъров, който на 15 май навърши 60 години  - пределната възраст за работа в МВР,  излезе в пенсия. Да изразят уважението си към него в деня на кръглата му годишнина с в пожарната се събраха десетки огнеборци от Силистра, Дулово и Тутракан. По повода в областния град пристигна и главен комисар Александър Джартов - директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, който лично му благодари за дългогодишната и всеотдайна служба в полза на обществото.
 
Със своя 26-годишен управленски стаж комисар Мъров е най-дългогодишният директор на регионална структура за значителен период от време. Завършил е Академията на МВР, факултет „Противопожарна охрана“, през 1987 година и оттогава до ден днешен професионалният му път е преминал единствено в пожарната. Заемал длъжности на  различни йерархични нива, той оглавява регионалната структура през 1997 година до пенсионирането си днес след 26 години на управленския пост и 36 години в професията. Чрез поздравителен адрес и цвете своето уважение към юбиляра засвидетелства областният управител инж. Николай Неделчев, определяйки комисар Мъров като стожер на институцията, работеща за хората.
 
Своето уважение за достойната професионална кариера на комисар Мъров с поздравително писмо изрази и областният директор на МВР старши комисар Мартин Недялков с увереност, че с богатата си професионална биография Румен Мъров оставя трайна следа в противопожарното дело. От днес на ръководния пост директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Силистра, със заповед за временно назначение, застава комисар Евлоги Стамов, досегашен началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в Регионална дирекция.