17-а Областна литературна конференция за ученици от 11 и 12 клас от област Силистра

4/5/2023
В Силистра бе открита 17-ата Областна литературна конференция за ученици от 11 и 12 клас на тема "Умилението, удивлението и смирението в българската литература и култура" с участници от Силистра, Тутракан, Дулово и Главиница - Силистра 2023. Проява на РУО на МОН, тази година с домакин ПГСУАУ "Атанас Буров" - град Силистра. Научен ръководител и консултант за финалните 53 разработки от общо 94 включили се в обученията: проф. д-р Радослав Радев. Конференцията се провежда със съдействието на ОбС - Силистра и на отдел "Образование и младежки дейности". Гайдарски поздрав от представители на Музикална школа "Великов" за младите литератори от Крайдунавска Добруджа.
 
Поздраителен адрес до организаторите и участниците от инж. Николай Неделчев - областен управител на област Силистра: "Поздравявам Ви с възможността чрез академична подкрепа в лицето на проф. д-р Радослав Радев от Великотърновския университет да осъществите участие в забележителното и уникално образователно събитие, което е без аналог и е със запазена марка на РУО на МОН в Силистра. Най-добрите от Вас със сигурност ще получат по традиция покана да станат част от Алма Матер в старата ни престолнина. Със сигурност на всички обаче ще бъде оказано необходимото внимание, а чрез направените рецензии на своите разработки ще се ориентират в бъдещата си изява на литературното поприще. Желая успех на всички, които участват във форума на ПГСУАУ „Атанас Буров“ – град Силистра".
 
Поздравления от д-р Габриела Миткова - началник на РУО на МОН - Силистра, от Мария Недялкова - зам.- кмет на община Силистра от името на кмета на общината д-р Юлиян найденов, както и от ст. експерт БЕЛ Ваня Игнатова.