Областният управител на Силистра участва в събития с различно съдържание

26/4/2023
24 април 2023 г. Възпоменание пред мемориала в памет на жертвите от геноцида над арменския народ - 108 години по-късно, в двора пред Арменска апостолическа църква "Св. Богородица" в Силистра. Слово, припомнящо събитието, произнесе Екатерина Тодорова - председател на Църковното арменско настоятелство. Представители на домакините, на Областна и Общинска администрации, на ОбС Силистра, на Доростолска епархия, както и на политически партии поднесоха венци и цветя. По традиция в памет на жертвите гостите, сред които бе и областният управител инж. Николай Неделчев, запалиха свещи в над 400-годишния храм, който е най-старият по рода си в България.
 
26.04.2023 г. Двустранен форум на тема "Общинска социална политика" - "Силистра - Кикинда - побратимени градове" (България - Сърбия). Форумът преминава в рамките на 3 дни 25-28 април 2023г.като работна среща на тема: „Обмяна на опит и добри практики в социалната сфера“. Събитието е в чест на Световния ден на социалната работа. Теми, включени в работната среща: социална политика в община Силистра и в община Кикинда; социално включване. тенденции; социалното включване в Европа; социални услуги; стандарти за качество на социалните услуги; трудова заетост.
 
Предвидени са посещения на социални услуги на територията на община Силистра. В присъствието на председателя на ОбС Силистра д-р Мария Димитрова и на кмета на общината д-р Юлиян Найденов при откриването на срещата бе пресъздадена презентация за социалните услуги в община Силистра. Специален гост бе инж. Николай Неделчев - областен управител на област Силистра, който приветства гостите от област Войводина на западната ни съседка, както и организаторите.