Областният управител на Силистра уважи тържество на девет 80-годишни жители на село Гарван

7/11/2022
Клуб на пенсионера с. Гарван проведе тържество за девет 80-годишни жители на селото от набор 1942 г., което стана възможно със съдействието на Земеделска кооперация „16 декември“ с председател Иван Добрев и със специалното внимание на областния управител на област Силистра инж. Николай Неделчев. Председателката на Общинска организация на хората с увреждания в община Ситово Хризантема Йорданова също уважи с присъствие събитието, което е продължение на подобно, осъществено в предишни години с юбиляри от наборите 1929, 1938 и 1943 г.
 
На практика бе спазена традиция, по обективни причини нарушена през последните 2-3 години. По този начин бе оказана честта на седем дами и двама господа: Величка Великова, Велика Златева, Гергина Кръстилова, Марина Тодорова, Надка Янкова, Тодора Тодорова, Тодорка Атанасова, Иван Димитров, Петър Донев.
 
Председателката на клуба на пенсионера Славка Ганева, която е бивш кмет на селото и дългогодишен служител на кметството, представи участниците в юбилейната среща, повечето от които са работили в местното ТКЗС, а после и в новата ЗК, както още в РПК и на други места, включително в градовете Силистра и Русе. Всички те получиха награда във вид на часовник, осигурен от кооперацията, цветя и поздравителни адреси от Областна администрация Силистра.
 
В своите поздравления представителят на държавната власт в лицето на инж. Неделчев, който е и дългогодишен кмет на община Ситово и в това си качество е имал възможност да общува многократно с гарванци, както и председателят на ЗК Гарван Иван Добрев, отбелязаха забележителната всеотдайност на юбилярите.
 
Всички те са имали едновременно грижа за дом, семейство и деца; били са неуморни труженици на полето, в отглеждането на животни, а и активисти в обществения живот. Като членове на певческата група на Клуба някои от тях и днес участват като самодейци. Отбелязано бе, че за сред наградените има хора, които в живота си не са получавали публично поздрав, какъвто са заслужавали, поради което настоящият момент е специален и незабравим за тях.