Областният управител на област Силистра поздрави в. Тутракански глас за неговата 60-а годишнина

21/9/2022
В деня, отреден за празник на град Тутракан - 21 септември, областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев връчи поздравителен адрес на Калина Грънчарова - главен редактор на в. "Тутракански глас", който излиза неизменно от 1962 г. насам. Сегашното издание, дело на сдружение с нестопанска цел и на малък екип, е наследник на своите предшественици, в миналото подкрепяни от държавни институции.
 
Днес негови читатели могат да бъдат по целия свят, предвид възможностите, които дава интернет. Негови абонати има в различни градове на България. В момента вестникът отразява събитията и в съседни общини като Главиница и Ситово, но публикува материали и от регионални структури, като Областна администрация, МВР и др.
 
За 60-ата си годишнина вестникът бе почетен с поздравителен адрес от председателя на СБЖ Светлана Тодорова, което е продължение на предищшен жест на най-голямата журналистическа организация у нас: за 50-ия рожден ден на в. "Тутракански глас" той бе удстоен с наградата "Плакет", а преди две години г-жа Гранчарова получи и наградата "Златно перо".