Заместник-областният управител на област Силистра участва в откриване на академичната година в Русенския университет

19/9/2022
Заместник-областният управител на област Силистра Димитър Тодоров бе сред гостите при откриване на академичната 2022-2023 година в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Като представител на държавната власт в областта, той бе част от деловата среща с академик Христо Белоев и ръководители на звена в учебното заведение, връчвайки по традиция специален поздравителен адрес от името на областния управител инж. Николай Неделчев.
 
По време на тържеството в словото си ректорът подчерта целите за 77-та учебна година на най-голямото учебно заведение в Северна България, в което постъпват 1 500 първокурсници в над 50 направления – технически, хуманитарни, в здравната, юридиченската и други сфери.
 
Част от него вече почти четвърт век е Филиал Силистра с директор доц. д-р Румяна Лебедова, в който на 20 септември от 10 ч. предстои провеждане на събитие със същото съдържание. Филиалът е наследник на два института, създадени в последните десетилетия на миналия век, продължаващи обучение на студенти – бакалаври и магистри, в две направления – педагогическо и инженерно.