Областна администрация Силистра призовава за участие в инициативата Дни на безопасност на пътя

19/9/2022
Министър Иван Дерменджиев е национален кординатор на инициативата "Дни на безопасност на пътя" за Република България (16-22 септември), провеждани от Главна дирекция "Национална полиция" в рамките на една идея, стартирала преди 7 години от Европейска мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. Акцент в дните е 21 септември - Ден без загинали на пътя. Дейностите са в рамките на Европейска седмица на мобилността, която е в същия период. На интернет страницата на пътна полиция (www.mvr.bg/opp) е създадена специална рубрика "ROADPOL SAFETY DAYS" с актуална информация за българските партньори на инициативата. Нейното мото е "Остани жив! Пази живота!".

В рамките на тези дни партньорите организират свои събития, инициативи, мероприятия и дейности, провеждани самостоятелно или заедно с други следовници на идеята. Междувременно стана ясно, че през 2023 г. България ще бъде домакин на основното събитие по повод инициативата в рамките на кампанията на ROADPOL.

Участниците със свои събития трябва да знаят, че до 30.09. е възможно да споделят снимки и видео на страницата на "ROADPOL SAFETY DAYS", както и планираните събития на имейл адрес: oopgdnp_nap@mvr.bg - става дума за кратко описание, име на организатора - евентуално и негово лого, имена на партньорите; място, ден и час на провеждане на съответното събитие.