Честит празник, Силистра! Честит Кръстовден! Честит професионален празник на служителите от РСПБЗН!

13/9/2022
Областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев отправи поздравления до обществеността на Силистра по повод празника на града, който е на 14 септември, както и до Доростолска епархия във връзка с големия православен християнски празник Кръстовден. В отделен порадък поздравителен адрес бе отреден и за Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", за служителите на която 14 септември  е професионален празник.
 
Община Силистра обяви програмата за 14 септември: В 8.00 ч. в катедрален православен храм "Св. св. апостоли Петър и Павел": Божествена архиерейска света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков в съслужение с градското духовенство; В 10.00 ч.: молебен за здраве и благоденствие на жителите на град Силистра.
 
В 11.00 ч. в зала "Версай": тържествено заседание на Общински съвет - Силистра, в което участват освен общинските съветници, ръководството и служители на общината, така също сред гостите са областният управител, гости на града и граждани.
 
По същото време в Драматично-куклен театър Силистра - "Хензел и Гретел" по Х. К. Андерсен (вход свободен). Ден на отворени врати в Природонаучен музей - Сребърна. 16.00-18.30 ч. в Дунавския парк: лятна читалня на Регионална библиотека "Партений Павлович" на тема "Бележити личности на Силистра" - библиотечни документи, свързани със Силистра; детски занимателни игри за историята на града. В 18.00 ч. в Дунавския парк: откриване на фотоизложба, представяща съборени знакови сгради в Силистра.
 
В 19.00 ч., Площад "Свобода": тържествена церемония с поздрав от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, празничен концерт - таланти от Силистра, със специалното участие на гост изпълнителите Михаела Филева, Стефан Вълдобрев и Група "Обичайните заподозрени". На финала: празнична заря.