Областният управител на област Силистра участва в откриване на обновеното Детско отделение в МБАЛ Силистра

19/8/2022
Областният управител инж. Николай Неделчев, директорът на РЗИ Силистра д-р Теодора Начева и д-р Васил Славов – директор на МБАЛ Силистра – домакин на събитието, отрязаха лентата на ремонтираното и обновено „Детско отделение“ с началник д-р Чумпалова, което е част от най-голямото болнично звено в област Силистра. Инж. Неделчев, д-р Начева и д-р Славов поздравиха на свой ред в присъствието на специалния гост д-р Иван Маджаров – председател на Български лекарски съюз, екипа на отделението, в което е хроничен недостигът на персонал, включително на лекари педиатри.

Съпричастни към събитието станаха представители на местната изпълнителна и законодателна власти, представени съответно от инж. Тихомир Борачев – зам.-кмет на община Силистра, и Иванка Ташева – заместник-председател на Общински съвет Силистра. В тържеството се включиха ръководители на други регионални звена, сред които и Районна здравно-осигурителна каса. С ритуала, вписан в специално за случая тържество, завърши осеммесечната работа, като общата инвестиция от страна на болницата е на стойност 320 000 лева.

В отделен план е делът на партньорите в начинанието, сред които Фондация „За доброто“, реализирала проекта си „Светулка“ и изпълнила ангажимент за промяна на интериорния дизайн; фирма "Елика процесинг" и др. Заслуга за обновлението на Детско отделение има и Ротари клуб „Триадица“ – София, който в сътрудничество с гореспоменатата фондация подпомага преоборудването на отделението с нова медицинска техника и оборудване.