Монолог на Хамлет и патриотични стихове от членове на Летен клуб "Театър и приключения" в Областна администрация Силистра

12/7/2022
За поредна година Областна администрация Силистра бе домакин на среща с представители на Летен клуб „Театър и приключения“ с ръководител Лилия Маркова, действащ през летните месеци по линия на община Силистра. Двадесетина деца от 5 години нагоре от Силистра, София и Русе посетиха офиса на институцията „Областен управител на област Силистра“. Те бяха посрещнати от заместник-областния управител Минчо Йорданов и от главния секретар Стилиян Стойчев.
 
От тях гостите научиха за правомощията на държавната власт на регионално ниво, както и за работата с общините от област Силистра. В отделен момент г-н Йорданов, г-н Стойчев, както и участвали в срещата служители от различни дирекции на Областна администрация се разписаха в специални тефтерчета за пожелания и автографи. Оказа се, че в рамките на клуба е обявен конкурс за най-много подписи, като за отличниците са предвидени награди – спомен от проявите през лятото на 2022 г.
 
Повечето от децата се представиха със своите таланти, най-често с рецитации на стихотворения от български класици, но прозвуча и прочутият монолог на Хамлет от Шекспир. На представителите на държавната власт бе разказано за дейността на клуба, който е вече 10 години в програмата на община Силистра. Тази година за неговата работа е отделен месец юли, но от Сдружение „Рицари на доброто“ осигуряват продължение и през месец август.
 
Следващата седмица Клубът гостува в Общински съвет Силистра, за да разберат членовете му повече за дейността на местния законодателен орган. По традиция пред ръководството му те представят и свои идеи, благодарение на които град Силистра и общината могат да придобият по-добър вид за радост както на подрастващите, така и на гостите на града.
 
Заместник-областният управител на област Силистра г-н Минчо Йорданов бе удостоен с честта да бъде приет в Сдружение „Рицари на доброто" по повод негово дело, извършено в практиката на неформалната гражданска група в крайдунавския град. Вече над 600 са добротворците по линия на Сдружението, осъществили реален и резултатен жест в конкретна житейска ситуация.