Областният управител на Силистра посети град Дулово за участие в заседание на ОбС Дулово

21/12/2021
Областният управител на област Силистра Ели Тодорова участва като гост на последното за 2021 година заседание на Общински съвет Дулово по покана на неговия председател инж. Невхис Мустафа. В работата на местния законодателен орган участва и заместник-областният управител Минчо Йорданов.
 
Г-жа Тодорова приветства общинските съветници, върху чиито решения областният управител, като представител за региона на държавната власт, упражнява административен контрол, според правомощие, дадено му от българското законодателство. Тя приветства за здраве и успехи и през следващата година избраниците на народа и всички жители на общината. В посланието й бе отделено място и за пожелание за резултатни заседания на Съвета, на които да бъдат обсъждани предстоящи общински дела в различните направления на работа в изпълнителната власт.
 
Ръководителите на ОбС Дулово и представителите на Областна администрация Силистра участваха в награждаването на спортисти от общината – борци медалисти, постигнали отлични резултати в проведените през годината състезания.
 
Посетен бе и организираният Коледен базар, подреден в центъра на града от община Дулово и НЧ „Н. Й. Вапцаров“ Дулово, които са съгласували провеждането му с РЗИ Силистра. Участници в базара са творци от Дулово и от детските градини „Щастливо детство“ и „Мир“.
 
Както още от ПГООТ Дулово, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Черник, НЧ „Бялата лястовица“ Дулово и от колегите им от читалището – съорганизатор на събитието. Всеки от участниците в базара е със своя кауза, която жителите и гостите на града подкрепят с осъществените от тях коледни покупки.