Предколедна визита на областния управител на Силистра при Доростолския митрополит

17/12/2021
Областният управител на област Силистра госпожа Ели Тодорова гостува на Доростолския митрополит Яков в неговата резиденция на ул. „Стефан Караджа” в град Силистра. Визитата й бе по повод голямото християнско тържество Рождество Христово и предстоящите Коледно-новогодишни празници.
Представителят на държавната власт за областта и духовният водач на православните християни от епархията, обхващаща шест добруджански общини, обсъдиха необходимостта от нов тип отношения между хората в променените условия в начина на живот на хората.
Негово Високопреосвещенство сподели, че ще продължава възстановяването на стари храмове в енориите на епархията, като сред тях има и знакови за общността църкви. Ще има и градеж на параклиси в най-големите населени места, някои от които са замислени отдавна.
Дискутирана бе и темата за взаимодействието между институциите и отделните видове власти за поддържане на духа на хората, каквато е и най-важната мисия на религиозните вероизповедания. Разменени бяха благопожелания във връзка с едни от най-очакваните празници в календара, както и подходящи тематични подаръци.