ДАЗД благодари на областния управител на Силистра за участие в държавна инициатива

16/12/2021
Председателят на Държавна агенция за защита на детето д-р Елеонора Лилова отправи „Благодарствено писмо“ до Ели Тодорова – областен управител на област Силистра, във връзка с участие на Областна администрация Силистра в осъществяване на инициативата „Аз гарантирам щастливо детство“, чийто финал бе с онлайн тържество, проведено на 6 декември т.г.
От областния управител на област Силистра бе аргументираното и заслужено предложение до ДАЗД за награждаване на Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ Силистра в конкуренция с други институции с „Втора награда“ в категория „Успешна промяна“.
В писмото до представителя на държавната власт в област Силистра се казва: „Високо оценяваме всички усилия, които са насочени към децата за това те да бъдат щастливи, обичани, успешни и креативни. Във Ваше лице намираме съмишленици. Благодаря за Вашата ангажираност и съпричастност към темата, свързана с благосъстоянието на децата“.
Конкретният повод за номинацията бе проведената през 2020-2021 г. от екипа на силистренската организация акция „Подари компютър на дете“, достигнала до над 70 деца в общините от областта. Наскоро ЖС – Силистра организира поредния си базар „Заедно сме по-добри“, а на 22-23.12.2021 г. на площад „Свобода“ в град Силистра е третото издание на благотворителното събитие „Книга за надеждата“.
Събраните средства ще бъдат дарени на Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ Силистра в подкрепа на работата с жертви и с извършители на домашно насилие (жени, деца и възрастни), както и на семейства, намиращи се в затруднено положение.