Областният управител подкрепи благотворителен базар на силистренско сдружение, осъществяващо социални услуги

10/12/2021
Областният управител на област Силистра Ели Тодорова посети поредното издание на Благотворителен базар „Заедно сме по-добри“, организиран в центъра на град Силистра от Женско сдружение „Екатерина Каравелова“. Проявата е по повод кампанията „16 дни активизъм срещу насилието над жени”, провеждана в целия свят от 25 ноември до 10 декември – Международен ден на правата на човека, учреден от ООН.
 
Представителката на държавната власт за областта бе сред закупилите предмети, включени в базара, сред които и голямо количество аксесоари, изработени от г-жа Бернадет Легет от Великобритания. Г-жа Тодорова беседва с живеещата в силистренското село Българка британка, където тя има свое артистично ателие. В срещата се включи и кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, предоставил безвъзмездно на неправителствената организация една от дървените къщички на пл. „Свобода“, за да проведе благотворителната си акция.
 
„Средствата са предназначени за ремонт на Преходна къща „Резилианс” – иновативна социална услуга за България, която осъществяваме от 6 години насам с цел подпомагане на настанени дългосрочно жени с техните деца, пострадали от насилие и нуждаещи се от подкрепата на обществото“, заяви в предварителен план Галя Иванова – юрист на Сдружението, осъществяващо в момента няколко социални услуги.
 
Преди няколко дни екипът му получи „Втора награда“ в конкурс на Държавна агенция за закрила на детето, след като оцени по достойнство проведената от него кампания „Подари компютър на дете”, достигнала ефективно до над 70 деца от семейства в нужда в цялата област.