Международен транспортен форум в Несебър постави Дунав мост 3 сред идеите за строеж в пределите на община Силистра

8/10/2021
В град Несебър е двудневната 14-а Национална конференция по транспорта, която е с международно участие, и е за  обмен на иновативни идеи и решения в изграждането, поддържането и управлението на транспортната инфраструктура. Форумът има връзка с инициативата „Три морета“ и е под патронажа на две министерства, както и на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. 
 
Областният управител на област Силистра Ели Тодорова участва в събитието по темата за изграждане на стратегическа международна пътна ос Север-Юг - Хамзабейли (Турция) - Силистра, със съпътстваща инфраструктура, включително приоритетно изграждане на Дунав мост край Силистра, заложено за първи път в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“.
 
Пред участниците в събитието бе направена презентация от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Меморандум-декларация в подкрепа на стратегическата инициатива беше подписан от областните управители на Силистра, Шумен, Ямбол, Бургас и Русе, като представители на пряко заинтересовани от реализация на проекта области. Участниците в конференцията са изразили убеденост в идеята и в необходимостта от осъществяването й от страна на българската държава.