Областният управител посети две културни събития в област Силистра

25/6/2021
Областният управител на област Силистра Ели Тодорова уважи с присъствие две събития с културен характер в град Силистра, проведени на 24 юни. Като представител на държавната власт, тях бе гост при откриването на изложбата "Реката", аранжирана в Художествена галерия в крайдунавския град, посветена на Международния ден на река Дунав - 29 юни.
 
В разговора си с нея Христина Гаева - председател на Дружество на художниците Силистра при СБХ, от чието име бе изложбата, я уведоми за участието на 15 автори с над 50 творби - живопис, графика, рисунки, скулптура и фотография. 
 
Г-жа Тодорова поздрави присъстващите, сред които и директорът на галерията Йордан Колев, също участник в изложбата с мини скулптури и рисунки.
 
Областният управител се включи и в мащабната проява "Еньовден", в която участват по традиция с изложбени кътове и с програма представители на няколко читгалища от община Силистра, организатор на инициативата. Празникът е традиционен в народния ни календар и е посветен на билките, водата и слънцето.