Областният управител на Силистра инспектира помещенията за РИК в деня на изборите на 11 юли

4/6/2021
Областният управител на област Силистра Ели Тодорова и екипът й – Минчо Йорданов – заместник-областен управител, и Ивелин Статев – главен секретар на Областна администрация Силистра, инспектираха помещенията в СУ „Н. Вапцаров“, в които Районна избирателна комисия за 20-и МИР Силистра ще работи в деня на изборите за 45-о НС на Република България, насрочени за 11 юли 2021 г.
 
Нейният състав бе за пръв път на същото място и на предишните избори за народни представители, проведени на 4 април т.г. В залата, където ще бъдат разположени техниката и екипите на РИК и на „Информационно обслужване“, бе проведена консултативна среща с директора на училището Калоян Нейков и с председателката на Комисията – Марияна Чобанова.
 
Обсъдени са оптималните възможности, с които ще разполагат членовете на двете институции, за да посрещат при добри условия представителите на секционни избирателни комисии след приключване на изборния ден. Уточнено бе, че отново има нужда от агрегат за електричество, който ще бъде поискан от местна институция, както и преди се е случвало, за да бъде на разположение.
 
Обсъдена бе необходимостта от доставка на столове, за да има къде да изчакват участниците в СИК, преди да предадат протоколите. Прегледано бе и помещението, в което ще се извършват финалните уточнения по приеманата документация. Г-н Нейков отговори на въпросите на екипа на областния управител относно възможностите за паркиране на автомобили, за влизането в сградата и за нейното проветряване. 
 
Г-жа Чобанова сподели впечатленията си от дейността на РИК на това място преди два месеца и обяви от каква помощ още има нужда за създаване на нормална обстановка за работа в изборния ден, за да приключат ангажиментите на РИК качествено и навреме.