Близначки са тазгодишните носители на наградата за студентки с отличен успех във Филиал Силистра на Русенския университет

18/5/2021
С участието на областния управител Ивелин Статев в Областна администрация Силистра бе проведен ритуал по връчване на наградата на студентките с най-висок успех от „Випуск 2021“ на Филиал Силистра към Русенски университет „Ангел Кънчев“. Тази година честта да я получат имаха близначките Мервин и Мелвин Зия Мурад от специалността „Педагогика на обучението по български и чуж (английски) език.
 
Награждаването е в контекста на тържественото събрание, предвидено за 21 май т.г., вписано в традиционните Майски празници.
 
Отличничките, заслужили специални поздравителни адреси, ваучери и цветя от представителя на държавната власт в област Силистра, са родом от село Дичево, община Главиница. Възпитанички са на основното училище в село Сокол и на Средно училище „Васил Левски“ в град Главиница.
 
Неведнъж са участвали със свои разработки в научните студентски четения, организирали от най-голямото в Северна България висше учебно заведение, част от което е и филиалът му в Силистра с директор доц. д-р Румяна Лебедова. Тази година докладът им е бил за проведената от тях педагогическа практика за преподаване онлайн в училищата в град Дулово.
 
Наградата на областния управител на Силистра за студент с най-висок успех от съответния випуск е учредена в първото десетилетие на настоящия век и е връчвана при почти всички досегашни ръководители на областната администрация. Обикновено връчването става по време на тържеството, провеждано в най-голямата зала на Филиал Силистра.
 
За втора поредна година това се случва в кабинета на областния управител, съгласно противоепидемичните мерки, разписани на централно държавно ниво, с които се съобразява и ръководството на университета.