Областният управител на Силистра награди фолклорист за 50-годишен юбилей

16/4/2021
Областният управител на област Силистра Ивелин Статев награди от името на държавната власт силистренския фолклорист Велико Великов – учител в Алфатар, музикант и ръководител на самодейни състави в областния град, по повод скорошния му 50-и юбилей. Освен традиционния поздравителен адрес, гостът получи за спомен и дървена бъклица с изрисуван св. Георги Победоносец – пожелание за нови успехи в преподавателската и в изпълнителската работа.
 
Велико Великов е възпитаник на фолклорното училище в Котел и на Шуменския университет, където е завършил специалност „Музикална педагогика“. Преподавал е в миналото в музикалната паралелка на силистренско средно училище. От няколко години има своя частна Музикална школа „Великов“, в която в момента се обучават над 20 деца от 3 до 18 години.
 
Гайдарският състав на школата е сред атракциите за гостите на града по повод различни култури и делови прояви. При добро стечение на обстоятелствата, предвид епидемичната обстановка, на изпълнителите, подготвени от Велико Великов, предстои участие в музикална инициатива в Генерал Тошево.