Областният управител на Силистра благодари на партньори в реализацията на културна инициатива

14/4/2021
Областният управител Ивелин Статев на област Силистра отправи благодарствени адреси до РЕКИЦ Читалища Силистра – ст. експерт Мария Неделчева, Регионална библиотека „Партений Павлович“ с директор Светла Ангелова и Ротари клуб Силистра с президент Боян Боев във връзка с финала на целия процес по провеждане на конкурса „Мартеници гигант“.
 
В своите послания до тях представителят на държавната власт в областта отбелязва своето задоволство от съдържанието и ефекта от първата по рода си инициатива в Крайдунавска Добруджа. Както и от факта, че няколко институции, подавайки си ръка, осъществяват идея, към която привличат участници от областите Силистра, Добрич, Габрово, Стара Загора и др.
 
Според събраната информация, в конкурса са се включили над 100 представители на читалища, училища и индивидуални автори на уникални мартеници, повечето от които са предоставени за изложбата в Регионална библиотека, а част от тях са безвъзмездно отстъпени за търг, реализиран от местната ротарианска общност.
 
От търга, в който участваха и представляващите Областна администрация, Общински съвет Силистра – д-р Мария Стойчева – председател, и община Силистра – д-р Юлиян Найденов – кмет, както и граждани, са събрани 630 лева. Тази сума е превърната в стартова в рамките на за провеждащата се в момента предвеликденска акция на „Ротари клуб и приятели“ в полза на семейства в затруднено положение. За целта в различни големи магазини в Силистра са поставени прозрачни урни за участие в акцията, на която инициатор е нашият съгражданин Иван Иванов.