Областна администрация Силистра става партньор на БиТиВи в патриотична инициатива

15/2/2021
Екип „Българските символи“ реализира инициативата „Богатствата на България“ вече години наред, като част от нея е едноименната телевизионна поредица. В ефира на Би Ти Ви са показани до този момент близо 50 филма с 18 млн. гледания, сред които ленти за Силистра, Тутракан, Биосферен парк „Сребърна“. През 2021 година инциативата продължава с два нови момента: „Изложба“ и „Интернет платформа“, носещи същото име.  
 
Те ще станат факт и ще бъдат показвани в партньорството с Министерство на културата, с областните управители и съответните областни администрации в страната, става ясно от писмо на Екипа с ръководител Виолета Иванова до областния управител на област Силистра Ивелин Статев.
 
Чрез изложбата, заедно със съпътстващите я продукти и събития ще бъде представен по познавателен и занимателен начин огромният потенциал на българската държава и на отделните региони. Кръстопътното положение и многоликата история на България през вековете са оставили много и различни отпечатъци върху нейното развитие, включително съвременната ѝ визия и атмосфера. Aртефактите, открити на територията на цялата страна, са част от богатото културно-историческо наследство на страната. Уникалната природа и природните ни феномени са разпръснати във всички краища и  допълват това богатство.  
 
Изложбата ще съдържа поне 50 платна, подходящи за представяне както на открито, така и на закрито. Тя е резултат от няколкогодишни проучвания и пътувания на телевизионни екипи в цялата страна. Представената информация, изображенията, филмите и текстовете имат защитено авторско право.