Съболезнователен лист за кончината на д-р Петко Енчев - пръв областен управител на област Силистра (1999 г.)

12/11/2020
СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН ЛИСТ
ЗА
Д-Р ПЕТКО ЕНЧЕВ,
ПРЪВ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СИЛИСТРА (до м. юли 1999 г.)
 
В човешката история винаги има личности, които остават в нейния летопис със своята първа изява в една или друга област. Семейството, близките, познатите, колегите и обществеността на Крайдунавска Добруджа се прощават с д-р Петко Енчев – лекар и общественик по призвание, политик по волята на съдбата и пръв представител на държавната власт в област Силистра.
 
В продължение на десетилетия д-р Енчев бе до своите пациенти в името на правилната диагноза и последващото им лечение. В същото време дълго време той бе и виден деец на здравеопазването, земеделски лидер, включително и на национално ниво, както и общински съветник.
На него се падна честта в края на последната декада на 20-и век да бъде първият областен управител в новосъздадената тогава административна държавна единица, обединяваща седемте крайдунавски добруджански общини.
 
В паметта на своите съграждани д-р Енчев ще остане със спомена за своята професионална компетентност, с нестихващата си обществена ангажираност и с естествеността си в общуването с хората и с представителите на различните институции.
Поклон пред светлата му памет!
 
ИВЕЛИН СТАТЕВ, областен управител на област Силистра
 
12 ноември 2020 г.