Областният управител на област Силистра участва в тържествени събития за празника на град Тутракан

21/9/2020
Областният управител на област Силистра Ивелин Статев участва в тържествените събития, организирани от местните власти в община Тутракан на 21 септември – празник на града, свързан с освобождението му от румънска окупация в първите десетилетия на миналия век.
 
По повод годишнината от Крайовския договор – 80 години от подписването му, бе открита паметна плоча в чест на добруджанците мъченици от периода 1913-1940 г., която стана част от мини комплекса, посветен на темата, изграден през 2006 г. От името на Областна администрация Силистра бе поднесен венец заедно с други държавни и общински организации, както и от гости от Софи, Русе, Разград, Каварна, Главиница, Алфатар и др. За празничния ден в програмата на общината има още обявена за края на деня тържествена заря проверка и концерт на Национален ансамбъл „Българе“.
 
Проведено бе и тържествено заседание на местния Общински съвет, на което представителят на държавната власт за областта поздрави участниците в събитието на местния законодателен орган, сред които и наградени личности с изяви в различни сфери.
 
В навечерието на празника на града Исторически музей Тутракан издаде юбилеен вестник за Крайовския договор, както и аранжира в Дунавския парк 20 табла в мобилна изложба с материали, посветени на значението на спогодбите в договора.