Поздравления на областния управител на област Силистра

14/9/2020
 
В първия ден на новата седмица областният управител на област Силистра Ивелин Статев отправя поздравления до обществеността на Силистра по повод празника на града - 14 септември, до православните християни от Доростолска епархия - за големия християнски празник Кръстовден, както и до служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във връзка с професионалния им празник.
 
      ДО
 
 
ОБЩЕСТВЕНОСТТА НА ГРАД СИЛИСТРА
 
 
          Уважаеми госпожи и господа, всички ние – жителите на нашия древен град, живеещ от векове в свой собствен ритъм край вечния Дунав – една от реките с начало от райския извор, на 14 септември отбелязваме празника на Силистра.
 
         Навръх Кръстовден вписваме съхранени във времето ритуали от православното християнство, тържествени церемонии на властовите институции, както и площадни забавления, за да съпреживеем за пореден път големия празник, завещан ни от нашите предци.
 
            Честит Празник на град Силистра! Честит Кръстовден на християните от Доростолска епархия!
 
 
До
ПРАВОСЛАВНАТА ОБЩНОСТ В ГРАД СИЛИСТРА И
НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДОРОСТОЛСКА ЕПАРХИЯ НАЧЕЛО С МИТРОПОЛИТ АНТОНИЙ
 
 
         Ваше Високопреосвещенство, уважаеми отци и миряни, поднасям Ви с най-голямо уважение своето послание за голямото християнско тържество Кръстовден, избрано от светската власт за Празник на древния град Силистра – духовна столица на Крайдунавска Добруджа и многовековен православен център. На този ден кръстът се изнася в средата на храма за поклон от страна на вярващите, като жертвен знак на спасението и изкуплението от греха. На Кръстовден според народните вярвания денят и нощта се изравняват, и нека по този повод си спомним за победата над злото и за принадлежността към християнството.                              
 
 
 
 

ДО

комисар РУМЕН МЪРОВ

Районна служба ПБЗН Силистра

Уважаеми служители в едно от ведомствата, което е най-близо до хората, както всички големи професионални общности, и Вие имате своя специален ден - повод за празник и поздравления! Към всички Вас от името на силистренската общественост отправям най- сърдечна благодарност за Вашата пословична всеотдайност при изпълнение на вменените Ви по закон задължения. Нека в този ден нашата общественост си спомни за всяка Ваша навременна намеса, много често придружена от малки и по-големи геройства.
 
Честит празник, вписан в поредната „Седмица на пожарната безопасност“!
 
ИВЕЛИН СТАТЕВ,
областен управител на област Силистра