В СУ „Дръстър“ Силистра бе открита нова футболна площадка

8/7/2020
С участието на Михаил Касабов и Емил Костадинов – съответно  изпълняващ длъжността президент на БФС и на първи вицепрезидент на Футболната федерация, на областния управител Ивелин Статев, на кмета на общината д-р Юлиян Найденов, на представители на ОбС Силистра, на д-р Тодор Тодоров – член на ИК на ГЕРБ, на Георги Нарлев – председател на ОблС на БФС, както и на други гости, в Спортно училище „Дръстър“ бе открита нова площадка за футбол, изградена с изкуствено покрития по проект, финансиран по програми на ФИФА и УЕФА.
 
Тя ще бъде използвана от 120 деца и подрастваци, трениращи футбол в паралелките на спортното училище – единствено по рода си в областта, както и във ФК „Доростол“, в който предстои възстановяване на представителния мъжки аматьорски отбор.
 
Областният управител и кметът на общината връчиха в знак на благодарност на представителите на БФС благодарствени и поздравителни адреси, паметни плакети и подаръци, свързани с историята на Силистра. Директорът на училището Веселин Суров получи отделно футболни топки от страна на Областна администрация, община Силистра и от БФС.
 
Над 100 са подобни съоръжения, изградени в България през последните години със средства на Световната и на Европейската федерации, към които има специални финансиращи фондове, като на една от комисиите, разпределящи средствата, г-н Касабов е зам.-председател.