Продължават даренията в област Силистра във връзка с извънредното положение в страната

26/3/2020
Информация за дарения по публикации в медиите и в социалните мрежи от конкретни податели, както и от съобщения, пратени в Областна администрация Силистра от членове на Областен кризисен щаб с председател Ивелин Статев - областен управител.
 
- РУО на МОН в Силистра: 1 700 маски, ушити от учители, дарени от Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в град Дулово, са разпределени според броя на педагогическия и непедагогическия персонал (+10 % резерв) в училища и в извънучилищни звена в област Силистра.
 
- Д-р Ст. Величкова, председател на местната организация на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в Република България: 290 броя еднократни маски осигури НСОЛРБ за собствениците на 53 практики на семейните лекари в Силистра, които са крайно недостатъчни, но все пак е жест към нас.
 
- Съобщение от Общински съвет Дулово: две фирми – „Бревис“ (Никола Попов) и „Акс Нев“ (Тахсин Дауд), дариха общо 150 маски на МБАЛ Дулово ЕООД.
 
- МБАЛ Силистра АД: 35 000 лева от "Бревис" ООД Дулово.
 
- МБАЛ Силистра АД: 5 000 лева от народния представител Делян Пеевски.
 
- Д-р Богомил Бойчев – директор на МБАЛ Тутракан ЕООД: 4 000 ръкавици и 500 маски дари на болницата фирма „Бултекс 99“ от град Русе, която е производител на работно облекло.
 
- Общинските съветници в Силистра (33 души) даряват месечното си възнаграждение, като сумите ще бъдат преведени по сметка на МБАЛ Силистра АД за закупуване на облекло, маски и апаратура.  
 
- Търговска верига ABC маркет  за Силистра:  3 000 маски, раздадени на на граждани, РЗИ, БАБХ, полиция, прокуратура и т.н
 
Да припомним, че областният управител на област Силистра Ивелин Статев изпрати „Благодарствен адрес“ до личности, фирми и учебно заведение за проявено благородство в условия на извънредно положение в страната във връзка с проблема с коронаровируса. Повод за това са даренията, направени от д-р Тодор Стаматов Тодоров – бизнесмен, областен координатор на ПП ГЕРБ и член на Изпълнителската комисия, на търговците от Силистра Свилен Стоянов, Милена Енчева и Юлиияна Неделчева; на „Силед“ АД и "Централ парк" в град Силистра; на Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в град Дулово и на "Джени стил" ЕООД в село Яребица, Дуловско. И още: благодарност бе изразена и по адрес на земеделските кооперации в селата Срацимир и Казимир, както и по повод личната лепта на д-р Юлиян Найденов - кмет на община Силистра.