Областна администрация уважи празника на СУ "Васил Левски" в град Главиница

20/2/2020
На 19 февруари т.г. СУ „Васил Левски“ Главиница с директор Нефие Раим отбеляза своя патронен празник с богата и разнообразна програма, вкл. с местен Духов оркестър. По традиция той започна с поднасяне на венци и цветя пред бюст паметника на Апостола на свободата в двора на училището, който е дело на силистренския скулптор Йордан Колев.
 
В ритуала участваха Стоян Бонев – заместник-областен управител, и Елена Томова – главен секретар на Областна администрация Силистра. Програмата за празника бе проведена в зрителната зала на НЧ „Христо Ботев 1940 г.“. Г-н Бонев поздрави учителите и учениците с тържеството на училището, и произнесе слово в чест на Васил Левски.
 
Ученици от 12 клас представиха презентация на тема „Живот и революционна дейност на Васил Левски“, в останалата част - патриотични песни, стихотворения и народни танци. Младите актьори от училищете влязоха в ролите на Васил Левски и неговите съратници, на Гина Кунчева – майка на Апостола, Евгения – монахинята, която обича Левски,и др.
 
Мини-спектакълът бе представен от ученици от училището с художествен ръководител Иван Иванов – старши учител по „Български език и литература“. По предварителна информация, театралният спектакъл ще бъде представен на сцена в гр. Силистра, гр. Русе и в други населени места.