Кампания „Бъди войник“ в Силистра на 9 октомври

8/10/2019
Информационната кампания „Бъди войник“ в Силистра е на 9 октомври 2019 (сряда). Силистра е 23-ият град от началото на кампанията за популяризиране на военната професия. Проявите там ще бъдат наблюдавани от началника на Щаб на Сухопътни войски бригаден генерал Николай Караиванов.
 
Програмата предвижда от 16 ч. на площад „Свобода” да започне информационната борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили, служба „Военна полиция“, Национална гвардейска част, Централно военно окръжие. На място присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. По същото време а паркинга зад сградата на общината ще се проведе статичен показ на въоръжение, оборудване и военна техника на Сухопътни войски, Специални сили и служба „Военна полиция”.
 
Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия по обезвреждане на терористи и извличане на заложник, както и военни ръкопашни техники, част от физическата и психологическа подготовка в хода на тяхната работа.
 
От 18.30 ч. в Драматичния театър на Силистра започва концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и на Представителния духов оркестър на Военноморските сили. Участие ще вземат и местни изпълнители - гайдарски групи „Школа Великов” и „Чавдарчета”; вокална формация „До ре ми” и Фолклорен ансамбъл „Добруджа” при община Силистра. Събитието се реализира с любезното съдействие на Община Силистра.

Входът е свободен!